TILBURG - De politie heeft een 27-jarige Tilburger aangehouden, omdat hij in een café aan de Heuvel met een zakmes gezwaaid zou hebben. Hierbij raakte een 19-jarige man die ook uit Tilburg komt lichtgewond. Het incident gebeurde in de nacht van zaterdag 11 maart op zondag 12 maart rond 02.15 uur. De man is aangehouden. Iets later werd er een 21-jarige man aangehouden vanwege agressief gedrag.


Zwaaien met zakmes

Iets eerder die avond, rond 02.15 uur, zou een 27-jarige verdachte in café ruzie hebben gekregen omdat hij drank bestelde maar niet betaalde. Het ging waarschijnlijk mis toen hij daarop aangesproken werd, zijn zakmes tevoorschijn haalde en daarmee begon te zwaaien. Hierdoor raakte een 19-jarige man lichtgewond, hij is naar het ziekenhuis gebracht.

De verdachte had het café al verlaten toen agenten er aan kwamen. De tien jaar oudere broer van de verdachte was nog wel aanwezig. Op verzoek van de agenten vroeg de broer aan de verdachte om zich te melden bij de politie. Dat gebeurde en de man kon aangehouden worden. Hij zit nog vast.

Agressief gedrag

Een kwartier later, rond 2.30 uur, ontstond er een paar cafés verderop een opstootje. Agenten spraken een 21-jarige man uit Drunen aan die zich agressief gedroeg. De man begon direct de agenten uit te schelden. Toen zij hem uit de groep trokken om escalatie te voorkomen, verzette de man zich en ontstond er een worsteling waarbij hij tegen de grond gewerkt moest worden. Eenmaal aangekomen bij het cellencomplex was de man wederom agressief en verzette hij zich. Ook hij zit nog vast.