TILBURG - Afgelopen nacht zijn mede dankzij een alerte getuige op de Martinitorenstraat twee verdachten 16 en 18 jaar uit Tilburg aangehouden voor een poging diefstal uit een snoepautomaat en de vernieling van een bushokje. Bovendien had de jongste verdachte een verboden heimelijk wapen bij zich, namelijk een armband waarin een mes zit.

De politie kreeg woensdag 14 juli 2021 omstreeks 01.45 uur een telefoontje van een man die glasgerinkel hoorde bij de kiosk aan de Troelstrastraat. Daarna zag hij twee gasten de Statenlaan oversteken en wegrennen richting de Torenbuurt. Agenten gingen direct ter plaatse en troffen twee hevig zwetende jongemannen aan op de Martinitorenstraat. Ze staken beiden een vaag verhaal af over wat ze daar deden. Al snel werd duidelijk dat ze met een steen het glas van de snoepautomaat op het Station Universiteit vernield hadden en gepoogd hadden de inhoud te stelen. Een van de verdachten vertelde dat ze dat gedaan hadden omdat ze honger hadden.

Bushokje en heimelijk wapen

Ook heeft een van hen in de Reeshof met een steen het glas van een bushokje vernield. De politie onderzoekt of het duo nog meer vernielingen gepleegd heeft. De jongste verdachte had bovendien een heimelijk wapen bij zich. Het gaat om een gevlochten armband waarmee als op een gesp gedrukt wordt, een klein mes tevoorschijn komt. Het voorhanden hebben van een dergelijk (heimelijk) wapen is verboden in het kader van de Wet Wapens en Munitie.