HILVARENBEEK/GOIRLE - De politie heeft zondag 20 december 2020 omstreeks 01.50 uur op de Beeksedijk in Goirle twee 18-jarige mannen aangehouden die verdacht worden van een poging tot straatroof op de Tilburgseweg in Hilvarenbeek. Het slachtoffer, een 15-jarige jongen, heeft aangifte gedaan. Hij werd geslagen en hield een pijnlijke kaak aan het incident over.


Een 15-jarige jongen uit Hilvarenbeek is afgelopen nacht rond 00.40 uur terwijl hij over de Tilburgseweg fietste, door twee blanke jongens belaagd die uit waren op zijn geld. Hij kreeg een vuistslag in het gezicht en viel daardoor op de grond. Hij schreeuwde zo hard dat een buurtbewoner een raam opende en vroeg wat er aan de hand was. Hierna sloegen de daders op hun fietsen zonder buit op de vlucht

Aanhoudingen
De politie ging direct op zoek naar de straatrovers. Op de Beeksedijk in Goirle werden twee jongemannen gecontroleerd die aan het signalement voldeden. Zij werden als verdachten aangemerkt en aangehouden. Het gaat om een 18-jarige jongeman uit Hilvarenbeek en een 18-jarige jongeman uit Tilburg. Zij zijn ingesloten. De politie van het team Groene Beemden doet verder onderzoek. Heef u iets gezien dat met deze straatroofpoging te maken heeft of beschikt u over relevante camerabeelden, neem dan contact op met dit politieteam via 0900-8844.