TILBURG - Op 31 maart 2021 bracht de 38-jarige Tilburger het slachtoffer, de 29-jarige vriendin van de verdachte, om het leven met 31 messteken. Dat acht het Openbaar Ministerie bewezen. De verdachte belde zelf de politie op de bewuste dag met de mededeling dat hij het slachtoffer had neergestoken. Het Openbaar Ministerie eist een gevangenisstraf van 12 jaar.


Executieverkoop
De verdachte zag geen uitweg meer uit zijn financiële problemen. Hij had verzwegen voor zijn vriendin dat het huis waar ze in woonden, een maand eerder al in executieverkoop was verkocht. Op de dag dat de verdachte het slachtoffer om het leven bracht, zou de koper langskomen en de huissleutel opeisen. Iets wat de verdachte in het nauw dreef.

Tijdens de zitting verklaarde de verdachte dat hij zijn vriendin vertelde over de verkoop van het huis en dat er een ruzie volgde. De verdachte kan zich vervolgens niks meer herinneren omdat het volgens hem zwart voor zijn ogen werd. De officier van justitie verwijt het de verdachte dat hij geen openheid wil geven over wat precies is gebeurd in die laatste momenten van het leven van het slachtoffer. De nabestaanden krijgen geen duidelijkheid en blijven met vragen achter.

Op basis van het dossier vond het Openbaar Ministerie onvoldoende bewijs om tot een bewezenverklaring van moord te komen.