Tillburg, Breda - Wie is die brutale straatrover die het in Tilburg voorzien heeft op de schoudertas van een 75-jarige vrouw? Het slachtoffer houdt haar tas zo stevig vast dat ze ten val komt en gewond raakt. De dader slaat zonder buit op de vlucht. In Bureau Brabant tonen we maandag 12 december aanstaande beelden van de dader. Ook is er opnieuw aandacht voor een geval van bankpasfraude. Deze keer is het slachtoffer een 81-jarige Bredase.

Poging straatroof in Tilburg
Een 75-jarige Tilburgse is vrijdag 28 oktober jl. omstreeks 14.30 uur gewond geraakt toen een straatrover tevergeefs probeerde haar schoudertas te stelen. Het slachtoffer loopt die dag omstreeks 14.30 uur door de Sint Josephstraat. Ter hoogte van een school voelt ze dat er iemand keihard aan het hengsel van haar schoudertas trekt. Ze drukt de tas stevig tegen haar lichaam aan maar door de kracht valt ze op de grond en komt met haar hoofd tegen een stoeprand. Ze loopt daardoor een schaafwond op haar rechterhand en een verwonding in haar gezicht op. Haar bril raakt beschadigd en haar kleding zit onder het bloed.   De dader rent zonder buit weg richting het centrum.  Het zou gaan om een blanke knul met blond haar, circa 15-20 jaar oud. Hij droeg die dag een zwarte hoodie met capuchon over het hoofd en zwarte gymschoenen. Er zijn geen beelden van de straatroof maar wel van de dader zelf.


Bankpasfraude (spoofing) in Breda
Een 81-jarige Bredase krijgt op vrijdag 15 juli 2022 een nepbankmedewerker aan de lijn. De oplichter maakt haar wijs dat iemand geprobeerd heeft geld van haar bankrekening te halen maar dat hij dat kon voorkomen. Hij laat haar een programma op haar computer installeren. Ook komt een collega van hem de bankpas en reader bij haar ophalen. Dezelfde dag nog wordt met deze pas in een winkel afgerekend en bij een automaat geld opgenomen.  Het gaat bij elkaar om enkele duizenden euro’s. De pinner staat op beeld.

Uitzendingen
Maandagavond om 17.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot en met dinsdagmiddag.