TILBURG - In het onderzoek naar de rellen in Tilburg op zondagavond 24 januari jl. is vanmorgen, op bevel van de officier van justitie, een 21-jarige Tilburger aangehouden ter zake openlijke geweldpleging en vernieling. De Tilburgse politie verwacht nog meer arrestaties.

De recherche kwam de verdachte op het spoor tijdens het bekijken van beeldmateriaal. Daarop is onder meer te zien dat hij een verkeersbord vernielt en boven zijn hoofd houdt op de hoek van Thomas van Aquinostraat en Wandelboslaan.

Aanhoudingen
Op de avond van de rellen werden al 18 verdachten aangehouden. Op woensdag 3 februari jl. werd een 22-jarige Tilburger opgepakt die vernielingen zou hebben gepleegd op de Westermarkt. De 22-jarige Tilburger en de 21-jarige plaatsgenoot die vanmorgen werd gearresteerd behoorden tot de groep van 18. Door het vervolgonderzoek zijn echter nieuwe verdenkingen tegen hen ontstaan.

Meld jezelf!
De Tilburgse politie heeft zicht op nog meer verdachten en raadt relschoppers daarom aan om zichzelf te melden om online vertoning van beelden en daarop volgend een arrestatie op woonadres te voorkomen.