TILBURG - Een 90-jarige Tilburgse is woensdag 6 oktober 2021 omstreeks 15.00 uur in de wijk Wandelbos op de Redemptoristenstraat het slachtoffer geworden van een straatrover die hardhandig haar gepinde geld afhandig maakte. De politie zoekt getuigen van de beroving.

Het slachtoffer had enkele honderden euro’s gepind bij een geldautomaat op de Westermarkt. Hierna deed ze haar boodschappen op het winkelcentrum. Op de terugweg naar huis werd ze op de Redemptoristenstraat van achteren door een man vastgepakt. Hij sloeg haar bril van haar hoofd af en maakte een etui met het gepinde geld buit. Hierna rende hij weg in de richting van de Salesianenstraat.

Signalement en oproep
De dader zou een magere man zijn met een licht getint uiterlijk en kort geknipt zwart stijl haar. Hij is tussen de 30 en 40 jaar oud. Hij droeg donkerblauwe kleding. De politie van het team Leijdal stelt een nader onderzoek in en roept eventuele getuigen op zich te melden via 0900-8844 onder vermelding van het zaaksnummer 2021267912 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.