TILBURG - Een 20-jarige Tilburger heeft zich zondagavond flink misdragen. Hij werd tijdens een controle in Tilburg met zijn auto aan de kant gezet en daarna aangehouden vanwege drugsbezit en de aanwezigheid van inbrekerswerktuigen. Hij sloeg echter op de vlucht en bracht daarbij de twee agenten in groot gevaar omdat zij nog in het geopende raam hingen en daardoor enkele meters werden meegesleurd. Tijdens de achtervolging maakte hij een groot aantal verkeersovertredingen. Hij werd uiteindelijk in Waalwijk aangehouden. Er is bloed afgenomen om te onderzoeken of hij onder invloed van drugs of alcohol verkeerde. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Agenten reden zondag 9 augustus 2020 omstreeks 20.40 uur over de Ringbaan Noord in Tilburg. Ze zagen een Volkswagen Golf rijden en besloten een controle in te stellen. Ze gaven de bestuurder een volgteken waaraan werd voldaan waarna werd gestopt op de Maasstraat. De bestuurder stapte uit en overhandigde desgevraagd zijn rijbewijs. Hij bleek 20 jaar te zijn en in Tilburg te wonen. Een van de agenten vroeg hem of hij verboden goederen in zijn auto had liggen. Hij vertelde daarop dat hij net wat wiet had gekocht. Hij had het in een bakje gestopt en in het dashboardkastje gelegd. Vervolgens werd achter de bijrijdersstoel nog twee sealbags met circa 60 gram aan henneptoppen aangetroffen. In de achterbak lagen inbrekerswerktuigen namelijk een bivakmuts en een mes. Hierop werd de bestuurder aangehouden ter zake drugsbezit en het voorhanden hebben van inbrekerswerktuigen.

Achtervolging
Plotseling stapte de verdachte daarop zijn auto weer in en deed snel het portier dicht. De dienders probeerden via het geopende raam te voorkomen dat de man zijn auto zou starten en pakte hem vast bij zijn armen. Desondanks lukte het de bestuurder om de auto te starten en weg te rijden, terwijl de agenten nog half in het voertuig hingen en enkele meters werden meegesleurd. Een agente kwam daarbij klem te zitten met haar rechterarm. Ook voelde ze dat de linkerachterband haar rechtervoet schampte. Het lukt de politiemensen om los te raken, waarna ze de achtervolging inzetten. De snelheid van de vluchter liep op sommige weggedeelten op tot boven de 170 km / uur, waarbij ook rode verkeerslichten werden genegeerd en rotondes linksom werden genomen. Een politie eenheid van het team Langstraat zag de auto over de Midden Brabantweg rijden in de richting van Waalwijk Hij bracht uiteindelijk zijn auto op de Sweelinckstraat tot stilstand waarna hij werd aangehouden.