TILBURG - Een 50-jarige Tilburger is dinsdag 2 november 2021 aan het eind van de avond door een arrestatieteam aangehouden ter zake huisvredebreuk. Hij had zich in de woning van zijn ex-vrouw in de wijk Reeshof verschanst en weigerde deze te verlaten.

De 50-jarige Tilburger werd dinsdagmiddag omstreeks 15.25 uur ook al door de politie aangehouden ter zake de APV omdat hij flinke overlast veroorzaakte in het winkelcentrum Heyhoef. Hij liep daar schreeuwend rond en weigerde uit zichzelf weg te gaan. Hij riep daarbij allerlei dreigende taal. Hij werd rond 22.30 uur vrijgelaten en is kennelijk daarna naar de woning van zijn ex vrouw gegaan waar hij zonder haar toestemming naar binnen ging.

Keukenmes
De politie kreeg omstreeks 23.15 uur de melding dat de man weigerde de woning van zijn ex-vrouw te verlaten. Hij stond beneden, de bewoonster zelf hing uit een raam op de eerste verdieping. De politie heeft daarop een onderhandelaar ingezet om hem vrijwillig te bewegen naar buiten te gaan. Terwijl de agenten voor de deur stonden, werd duidelijk dat hij een groot keukenmes in zijn handen had. Hij gaf geen gevolg aan de vordering om de woning te verlaten. Hierop is een Arrestatieteam naar binnen gegaan die de verdachte heeft aangehouden. Hij is ingesloten in het cellencomplex.