TILBURG - Een 40-jarige man is vanmorgen in een woning in Chaam aangehouden op de verdenking van poging tot doodslag. Hij zou enkele weken geleden opzettelijk tegen de auto van een plaatsgenoot zijn gebotst en vervolgens daarna toen die man uitstapte geprobeerd hebben hem aan te rijden.

De verdachte zou dinsdagavond 6 oktober 2020 omstreeks 22.20 uur op de Diepenstraat in Tilburg bewust ingereden zijn op een auto bestuurd door een 46-jarige Tilburger, met daarnaast een 40-jarige bijrijder. Na de aanrijding stapte die bestuurder uit zijn voertuig. Op dat moment zou de verdachte zijn auto gekeerd hebben en opzettelijk op het 46-jarige slachtoffer zijn ingereden, die moest over een geparkeerd voertuig springen om te voorkomen dat hij geraakt werd.

Aangifte
Beiden inzittenden werden met klachten voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Zij hebben aangifte gedaan. Bij dit incident raakten ook nog vier andere geparkeerde auto’s beschadigd. In overleg met de officier van justitie werd de opsporing en aanhouding van de 40-jarige verdachte gevraagd, waarna vanmorgen zijn arrestatie volgde. De woning waar hij verbleef wordt doorzocht. Achtergrond zou een al langer slepend conflict zijn.