TILBURG - Een 23-jarige Tilburger wordt na een achtervolging vanaf de Piusstraat door een groepje mannen op fietsen en scooters op het Stuivesantplein mishandeld en beroofd van zijn portemonnee met bankpas. Met die pas wordt later gepind. In Bureau Brabant van maandag 24 januari aanstaande uitgebreid aandacht voor deze zaak met onder meer beelden van de pinner. In het opsporingsprogramma wordt ook opnieuw ruimte gemaakt voor spoofing met vier zaken uit Tilburg en omgeving.


Het slachtoffer is op maandag 23 augustus 2021 uit geweest in het centrum en op zijn fiets weg naar huis. Op de Piusstraat wordt hij door een groep van acht mannen op fietsen en scooters aangesproken. Al snel ontstaat een grimmige sfeer. Er vallen klappen. Op de fiets gaat hij er vandoor, het groepje mannen achter zich aan. De aangever weet in eerste instantie het groepje achter zich te houden, Maar op het Stuivesantplein valt hij van zijn fiets. En zo halen zijn achtervolgers hem toch weer in. Terwijl hij op de grond ligt, weet een van die mannen zijn portemonnee met pinpas uit zijn broekzak te pakken. Ze gaan er daarna richting de Piushaven vandoor. Het slachtoffer herinnert zich een groepje Nederlandse jongens waarvan er enkele licht getint waren. Met de gestolen pas wordt later gepind bij een tankstation. Deze dader staat op beeld. Of hij iets met het geweld tegen het slachtoffer te maken heeft is onduidelijk. De pinner is een man met lang donker haar, in rasta stijl.

Spoofing
Verder net als vorige week uitgebreid aandacht voor spoofing. Deze keermet zaken uit Tilburg (3) en Berkel-Enschot (1).We laten zien hoe de gewiekste oplichters die zich uitgeven voor bankmedewerkers, vooral oudere mensen wijs maken dat er iets ernstigs met de bankrekening aan de hand is, waarbij zij zelfs brutaal de pinpas ophalen.

Uitzendingen
Maandagavond om 18.15 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.15 uur.