BRABANT - De politie krijgt steeds vaker meldingen van wijkbewoners van overlast en verkeersgevaarlijke situaties veroorzaakt door motorrijders. Ook worden op sociale media regelmatig filmpjes van asociaal rijgedrag van deze groep weggebruikers gedeeld. Al meerdere malen leidde het gevaarlijke rijgedrag tot ongevallen met ernstig letsel. De komende maanden gaan politieagenten op overlastlocaties district Hart van Brabant (gemeenten Tilburg, Oisterwijk, Goirle, Waalwijk, Loon op Zand, Dongen, Gilze en Rijen, Hilvarenbeek) motorrijders strenger controleren.


Buurtbewoners melden vooral geluidsoverlast en asociaal rijgedrag, zoals met zeer hoge snelheid over de weg racen, wheelies maken, negeren van rood verkeerslicht, niet stoppen voor een voetgangersoversteekplaats, spookrijden en rechts inhalen. De politie gaat de komende maanden extra en strenger controleren op de snelheid van de motorrijders en het naleven van de verkeersregels en het veroorzaken van geluidsoverlast. Wie de regels overtreedt, wordt gecontroleerd en kan een proces verbaal krijgen. Wanneer agenten gebreken constateren kunnen zij de motor meenemen voor technisch onderzoek en bij technische overtredingen gaat een WOK (wachten op keuren)-melding naar de RDW.

Verkeersveiligheid
Met de extra controles wil de politie wil de verkeersveiligheid verbeteren en de motorrijders bewust maken van hun rijgedrag. Wees gewaarschuwd en houd je aan de verkeersregels.

Klachten melden
Inwoners kunnen klachten over rijgedrag en verkeersgevaarlijke situaties melden via het algemene telefoonnummer van de politie: 0900 – 8844. Bij spoed: 112.