Tilburg, Waalre, Eindhoven - Een Tilburgse vrouw is zondagmiddag 14 maart nog maar net binnen in haar woning aan de Buurmalsenlaan of ze hoort gestommel. Meteen komen er twee inbrekers langs rennen. De mannen rennen buiten de trap van het appartement af richting de Beuningstraat. De geschrokken bewoonster wordt hierbij nog omver geduwd en raakt gewond aan haar pols. Bureau Brabant toont maandag een reconstructie met daarbij camerabeelden waarop de daders te zien zijn. Verder onder meer aandacht voor een diefstal in Waalre, relschoppers in Eindhoven en twee inbraken bij een bakkerij in Tilburg.Bewoonster gewond na betrappen inbrekers in Tilburg

Op zondag 14 maart 2021 komt een bewoonster rond 15.30 thuis bij haar woning aan de Buurmalsenlaan in Tilburg. Ze schrikt zich rot als ze merkt dat er twee inbrekers in huis zijn. De twee daders rennen langs de vrouw de trap af en vluchten het huis uit. Hierbij raakt zij gewond aan haar pols. Terwijl de mannen nog door de straat rennen, is er nog grote paniek. Kennelijk zijn de inbrekers ook nogal nerveus, want een van de twee trekt zijn jas uit en gooit ‘m op de grond. De daders zijn vastgelegd op camerabeelden.

Winkeldiefstal in Waalre

Vier vrouwen werken allemaal samen en hun doel is boodschappen doen zonder te betalen. Althans, een van het stel leidt de caissière van de Albert Heijn af, een ander rekent iets af voor 1 euro. Niemand heeft dan in de gaten dat twee andere vrouwen van de gelegenheid gebruik maken om met twee volle winkelwagens, niet betaald dus, de winkel uit te lopen. Ook de derde vrouw probeert het nog, maar zij is net te laat om het poortje door te kunnen. Zij laat de volle kar in de winkel achter. Wij zoeken dit viertal.

Relschoppers in Eindhoven

Het laatste woord over de avondklokrellen is nog niet gezegd. Want nog steeds blijft de politie zoeken naar relschoppers. Maandag laten we twee jonge mannen zien die mogelijk denken dat ze de dans zijn ontsprongen. Niet dus. Want ook deze twee blijven op de lijst van gezochte relschoppers staan.

Inbrekers slaan tweemaal toe bij bakkerij in Tilburg

Een bakkerij aan de Heraclesstraat in Tilburg werd twee keer het doelwit van inbrekers. En allebei de keren staan de inbrekers op beeld. Bij aankomst en vertrek én tijdens de inbraken. De eerste inbraak gebeurde op zaterdag 17 oktober. Waarschijnlijk waren ze niet tevreden met hun buit, die uit voornamelijk wisselgeld bestond. Want een week later, zaterdag 24 oktober slaan ze weer toe. Ook deze inbrekers staan op beeld.

Maandagavond om 18.15 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.15 uur.