TILBURG - Op de van Kalmthoutlaan is een man aangehouden zonder rijbewijs. Hij had drugs en een mes op zak en wilde vluchten bij zijn aanhouding. Hij is meegenomen naar een politiecel.


Een agent zag de 20-jarige verdachte uit Tilburg rond 21.00 uur rijden op een scooter en besloot hem aan een controle te onderwerpen. De man gaf aan geen legitimatie bij te hebben en niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Op het moment dat de man toch zijn portemonnee tevoorschijn haalt, ruikt de agent een hennepgeur. Het vermoeden bestond dat de man ook drugs bij zich droeg. De man toont een aantal zakjes softdrugs.

De verdachte werd gefouilleerd, waarop de agent ook een mes aantreft aan bij de man. De verdachte is daarop aangehouden voor het bezit van drugs, het dragen van een wapen en het rijden zonder rijbewijs. De man besloot er echter vandoor te gaan en tijdens een korte achtervolging, waarbij de agent nog pepperspray heeft gebruikt, gooit de man een aantal zakjes met drugs weg. De verdachte kon echter snel weer aangehouden worden en is meegenomen naar het bureau. De eerste indicatieve test op het bureau wees uit dat de man ook onder invloed van drugs was.