Tilburg - Na een onderzoek heeft de politie een man aangehouden verdacht van oplichting. Hij gaf aan een kamer te verhuren en liet vooraf betalen. Daarna hoorde het slachtoffer niets meer.

Eind januari 2020 zag de aangeefster een advertentie op een verkoopsite dat iemand een kamer te huur aanbood in Tilburg. Dat kwam goed uit want ze was dringend op zoek naar een kamer.  De aangeefster kreeg toen contact met de latere verdachte. Er werden afspraken gemaakt over het vooraf betalen van de borg wat ze deed. Later meldde de verdachte zich dat aangeefster ook de eerste maand huur moest betalen omdat de kamer anders naar een ander toe zou gaan. Ook dat deed aangeefster.

Aanhouding

Vanaf dat moment werd het contact verbroken en lukte het aangeefster niet meer om haar geld terug te krijgen. Ze deed aangifte en een onderzoek werd gestart. De rechercheurs wisten achter de identiteit van de verdachte te komen. Dat bleek een 21-jarige Poolse man te zijn zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. De verdachte werd in het opsporingsregister geplaatst. Op zaterdag 27 juni 2020 om 18.20 uur werd de verdachte in Tilburg aangehouden. Hij is aan het bureau ingesloten en de recherche pakt de zaak weer op.

Bent u slachtoffer?

Fraude en oplichting zijn vormen van bedrog, waarbij zaken anders worden voorgesteld dan ze zijn. Zoekt u hier meer informatie over? Of bent u - als burger of bedrijf - slachtoffer geworden van fraude of oplichting? Kijk dan op Politie.nl voor meer informatie. Hier ziet u ook hoe u het beste aangifte kunt doen. In de meeste gevallen kunt u bellen met de politie op 0900-8844 of naar het politiebureau gaan. In sommige gevallen zult u zich elders moeten melden.