TILBURG - De verdachte van een diefstal is zondagmiddag kort na de diefstal aangehouden. Er zijn camerabeelden van de diefstal en een wijkagent herkent daarop de verdachte.


Op zondag 17 april 2022 om 16.00 uur laat een aangever heel even zijn tas onbeheerd naast zijn scooter staan op het Louis Bouwmeesterplein. Toen hij terug kwam was de tas gestolen. Hij belt de politie en stelt de camerabeelden die van de diefstal gemaakt zijn veilig. De toegesnelde agenten nemen de aangifte op en delen de beelden via een politieapp. Als snel komt er reactie van één van de wijkagenten die de verdachte herkent.

Aanhouding

De agenten gaan op zoek naar de verdachte. De aangever belt ook nog dat er al twee keer is gepind met zijn betaalpas bij een tankstation in Hilvarenbeek. De agenten bekijken daar de camerabeelden en zien dat het dezelfde verdachte is. Dan krijgen ze een seintje dat hij thuis is. De 27-jarige Tilburger wordt in het complex, waar ook zijn woning is, aangehouden. Na wat zoekwerk worden de meeste gestolen spullen ook gevonden. Die kunnen terug naar de aangever.