TILBURG - Zaterdagavond 10 april 2021 zijn agenten ter plaatse gegaan bij een woning in verband met een persoon die overlast veroorzaakte. Nadat de vrouw aangehouden is, sloeg zij een agent in het gezicht en vernielde het ademanalyseapparaat in het politiecellencomplex.


Rond 20.20 uur kwam er een overlastmelding binnen bij een woning aan de Generaal Smutslaan. Voor de woning stond een 26-jarige vrouw uit Tilburg die overlast veroorzaakte en niet bekend was bij de melder. Agenten zijn ter plaatse gegaan en zien inderdaad een vrouw, die hevig geëmotioneerd in het trappenhuis zit. Samen met een agent gaat de vrouw rustig naar buiten, uit het niets krijgt een van de agenten echter een klap in zijn gezicht. De vrouw wordt direct aangehouden en meegenomen naar het politiecellencomplex.

Eenmaal daar aangekomen blijft de vrouw hevig geëmotioneerd en verbaal agressief. De vrouw wordt onderworpen aan een ademanalyse omdat het vermoeden bestaat dat zij onder invloed is van alcohol. Uit de fouillering van de verdachte kwamen tevens diverse gripzakjes met vermoedelijk verdovende middelen. Ook tijdens de uitleg van de ademanalyse blijft de vrouw verbaal zeer agressief. Plots pakt ze het apparaat uit het niets op en laat het apparaat op de grond vallen. De verdachte is daarna naar een cel gebracht.