TILBURG - De politie heeft een 43-jarige Tilburger aangehouden voor diverse pogingen tot straatroof. Ook wordt de man ervan verdacht meerdere vrouwen te hebben lastig gevallen. We komen graag in contact met mogelijke slachtoffers.


De man probeerde op maandag 25 januari rond 18.30 uur geld te stelen van een 53-jarige vrouw. Zij had geld gepind bij een geldautomaat op de Spoorlaan en voordat zij het geld kon opbergen griste de verdachte het uit haar handen. De vrouw wist het geld echter terug te krijgen waarna de verdachte wegvluchtte.

Diezelfde avond komt er op de Spoorlaan bij een andere geldautomaat een soortgelijke melding binnen van een man met een zelfde omschrijving. Het slachtoffer wilde geld pinnen en zat nog in haar auto. De verdachte kwam bij de auto staan en eiste dat de 42-jarige vrouw het raam open deed. De vrouw reed weg, waarna de verdachte nog op haar auto sloeg.

Op woensdag 27 januari ontvangt de politie een melding van wederom een poging straatroof. Het 26-jarige slachtoffer loopt op het Burgemeester Stekelenburgplein als de man aangeeft haar telefoon te willen hebben en haar bedreigt. Als er een beveiligingsmedewerker aankomt, rent de man weg.

Aanhouding
Dankzij een duidelijk signalement bij dit laatste incident heeft de politie de man snel kunnen opsporen en aanhouden. Hij zit vast voor verhoor en verder onderzoek. De drie vrouwen deden aangifte van de pogingen straatroof.

Vrouwen lastig gevallen
Het signalement van de man kwam ook overeen met een incident waarbij een vrouw is lastig gevallen op de Spoorlaan. Uit onderzoek blijkt nu dat de man ook verantwoordelijk is voor dit incident en mogelijk ook voor andere soortgelijke incidenten. We zijn nog op zoek naar mogelijke andere benadeelden in deze zaak.

Bent u voor donderdag 28 januari jl. ook lastig gevallen door een man, in de buurt van de Spoorlaan/Burgemeester Brokxlaan/Hart van Brabantlaan, neem dan contact met ons op. Dit kan via 0900-8844, of via What’s App (06-12207006). Een van de rechercheurs die met de zaak bezig is neemt dan contact met u op.