TILBURG - Rond 22.45 uur op vrijdagavond vond een diefstal met geweld plaats in een woning aan de Paduastraat in Tilburg. Een inwoner van de flat deed zijn voordeur open omdat er aangebeld werd. Op het moment dat de bejaarde man de deur opende werd hij hardhandig opzij geduwd en drong een voor hem onbekende man de woning binnen.


De onbekende man pakte vervolgens de telefoon van het hevig geschrokken slachtoffer weg en verliet de flatwoning weer.

De politie is in kennis gesteld en agenten startten meteen een onderzoek. Meerdere surveillance-eenheden gingen op zoek naar de dader van wie een signalement bekend was. Ook werd een politiehelikopter gevraagd om te assisteren bij de zoektocht naar de dader.

Verdachte aangehouden
Een man die voldeed aan het signalement werd even later gezien in de Nijverstraat in Tilburg. Toen agenten op hem toeliepen zagen ze dat de man iets weggooide onder een geparkeerde auto. Dat ‘iets’ bleek na onderzoek de telefoon te zijn die was weggenomen in de Paduastraat. De man, een 36-jarige man zonder vaste woonplaats, is aangehouden door de agenten.

Hij is overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar zit hij nog vast. De verdachte wordt zaterdag gehoord door rechercheurs.

Wat ze ook verzinnen, laat ze niet binnen!
Agenten zullen vandaag een buurtonderzoek doen in de flat waar de gewelddadige diefstal werd gepleegd. Tijdens het buurtonderzoek worden bewoners er ook op attent gemaakt dat zij de centrale toegangsdeur in de flat niet zomaar voor iedereen open moeten doen. Vaak doen mensen dit wel, omdat de potentiele dieven soms met de meest geloofwaardige smoezen aanbellen. Maar… wat ze ook verzinnen, laat ze niet binnen! Voor tips met betrekking tot voorkoming van babbeltrucs kunt u kijken op: https://www.politie.nl/themas/babbeltruc.html