TILBURG/VALKENSWAARD/EINDHOVEN/DEN BOSCH - AANGEPASTE UITZENDING: we tonen op 1 februari de eerste verdachten van de rellen in Eindhoven en Den Bosch. Tevens vragen we aandacht voor een (mislukte) aanslag met brandbom op het gemeentehuis in Valkenswaard en we hebben daders op beeld die een zware mishandeling plegen in.

Tilburg.Valkenswaard: Poging brandstichting gemeentehuis
In de nacht van Oud op Nieuw, op 1 januari 2021, gooien twee daders een zelfgemaakte brandbom, een molotovcocktail dus, tegen de gevel van het gemeentehuis in Valkenswaard. De brandstichters fietsen vanaf de Markt de Hofnar in, waaraan het gemeentehuis ligt. Camerabeelden leggen vast dat ze hun fietsen bij de pilaren wegzetten. Ze rommelen wat met een fles. Even later loopt een van hen daarmee naar het gemeentehuis en gooit het brandende goedje tegen de gevel. Het blijft bij een poging tot brandstichting omdat kennelijk de doek die een van de daders aanstak uit de fles valt. De daders gaan er daarna op hun fietsen vandoor in dezelfde richting als zij gekomen zijn.

ITEM VERVALT Tilburg: Inbraak in een woning gevolgd door pinnen met de gestolen bankpas

Uit een studentenwoning aan de Professor Verbernelaan in Tilburg wordt op 21 november 2020 bij een inbraak naast een laptop ook een pinpas gestolen. Twee daders rekenen met die gestolen pinpas vervolgens af in een Tilburgse supermarkt. Ze houden vanwege de camera beiden hun capuchon strak over het hoofd, maar toch zijn hun gezichten goed te zien.

ITEM VERVALT Tilburg: Drie diefstallen van elektrische fietsen
Een nog onbekende man gekleed in een rood jack, steelt op maandag 21 september 2020 in een tijdsbestek van nog geen uur, maar liefst drie elektrische fietsen uit een stalling van een bedrijf aan de Letostraat in Tilburg . De dief probeert zo min mogelijk op te vallen maar staat wel op beeld.

Tilburg: Openlijke geweldpleging
Een 34-jarige Tilburger fietst zaterdagavond 7 november 2020 door de Dillenburglaan. Hij heeft het gevoel dat hij gevolgd wordt. Op de Hasseltstraat zet hij zijn fiets weg. Zijn voorgevoel blijkt te kloppen. Twee man slaan hem tegen de grond, waarna ze hem enkele keren trappen, ook tegen zijn hoofd . Een oplettende getuige filmt deze ernstige mishandeling.

Dader 1: Een blanke kleine man, circa 1.65 meter lang, circa 20 jaar, hij draagt een blauw trainingsjack met rode strepen.

Dader 2: Een getinte jongeman, heeft kort zwart haar. Hij heeft op zijn jas een wit logo.

Uitzending
Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.