TILBURG - De politie heeft donderdagochtend 9 juli 2020 een tweede verdachte aangehouden in een onderzoek naar autobranden in Tilburg. Het vermoeden bestaat dat de 17-jarige verdachte als opdrachtgever of als tussenpersoon fungeert.

De autobranden hebben in juli en september 2019 plaatsgevonden in Tilburg. Op 6 juli is een auto in vlammen opgegaan in de Mascaginistraat. Zeventien september is geprobeerd een voertuig in brand te steken en op 24 september is er daadwerkelijk brandgesticht. Hierbij is wederom een voertuig van hetzelfde gezin in vlammen opgegaan.

Onderzoek

De recherche is een onderzoek gestart naar de autobranden. Dankzij buurtonderzoek, camerabeelden en sporenonderzoek is er op 7 juli een eerste verdachte aangehouden, een 19-jarige Tilburger. Vandaag is er dus een tweede verdachte, een 17-jarige Tilburger, aangehouden.

De verdachte zit momenteel vast voor verhoor en verder onderzoek naar zijn betrokkenheid. Zo zullen sporen bij de verdachte worden veiliggesteld, zoals DNA, maar ook telefoongegevens. We vermoedden dat deze incidenten niets met het criminele circuit te maken hebben. Wat er wel ten grondslag ligt aan de branden is nog onderdeel van het onderzoek.