TILBURG - Oplettend personeel van een supermarkt in het centrum van de stad heeft zaterdagmiddag 17 april 2021 twee mannen aangehouden op verdenking van zakkenrollerij en vervolgens de politie gewaarschuwd.


Personeel herkende de mannen van een eerder deze week gepleegde zakkenrollerij. Het tweetal heeft donderdag 15 april rond 15.00 uur geprobeerd de mobiele telefoon van een 75-jarige vrouw uit Tilburg te stelen.

Buiten heterdaad
Agenten die zaterdag op de melding reageerden, overlegden met een officier van Justitie en kregen toestemming het tweetal buiten heterdaad aan te houden. Het gaat om inwoners van Winterswijk van 24 en 41 jaar oud. De politie zet het onderzoek naar de activiteiten van dit tweetal voort.

Uit onderzoek blijkt dat de mannen vermoedelijk vaker hebben toegeslagen, mogelijk op donderdagavond en op vrijdag en in meerdere supermarkten. Niet in alle gevallen zijn de gegevens van de slachtoffers al bekend, maar de agenten houden de aangifte-afspraken in de gaten. Bent u ook het slachtoffer geworden van zakkenrollerij, maar heeft u nog geen contact opgenomen met de politie? Doe dit dan alsnog, hoe meer aangiften, hoe sterker de zaak. U kunt contact met ons opnemen via:

- 0900-8844 of WhatsApp (0612207006)

- de politieapp of het meldformulier op www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen