TILBURG - De politie heeft zaterdag 6 maart 2021 tijdens een gerichte actie omstreeks 18.10 uur op het Bart van Peltplein twee vermoedelijke drugsdealers aangehouden. Het gaat om een 27-jarige Tilburger en een 27-jarige Oisterwijker. Agenten in burger hadden gezien dat vanuit hun auto gedeald werd. Ze hadden dertig zakjes coke bij zich.


De politie was zaterdag aan het eind van de middag in Tilburg met meerdere agenten in burger in touw om op heterdaad drugsdealers te betrappen. De verkoop van drugs vanuit auto’s veroorzaakt onveiligheid bij buurtbewoners en leidt ook regelmatig tot conflicten.

Heterdaad
Agenten in burger zagen dat op de Generaal Smutslaan een Zwarte Audi met daarin twee mannen reed die al eerder bij een mogelijke drugstransactie was gezien. De bestuurder parkeerde zijn auto op het Bart van Peltplein. De dienders zagen al snel dat een onbekende man plaats nam op de achterbank en kregen daadwerkelijk de indruk dat er drugs verhandeld werden. Nadat de man weer uitstapte gaf hij, een 29-jarige Roemeen, aan de politie toe dat hij net voor 70 euro cocaïne had gekocht. Hierop zijn beide inzittenden aangehouden.

Tijdens het uitstappen van de mannen viel een sok op de grond met daarin 30 gripzakjes cocaïne. Ook drie mobiele telefoons en 210 euro aan contant geld werd in beslag genomen. De vermoedelijke drugsdealers zijn vastgezet.