TILBURG - Twee Tilburgers, 20 en 25 jaar, zijn maandag 31 mei 2021 omstreeks 02.00 uur op de Superior de Beerstraat door de politie aangehouden op de verdenking van auto-inbraak en de diefstal van een bromfiets.


Een 23-jarige Tilburgse deed aangifte van auto-inbraak. Ze vertelde dat ze rond 01.40 uur klaar was met haar werk en naar haar auto liep die geparkeerd stond op Spoorzone 1, aan de Burgemeester Brokxlaan. Ze zag dat er glas bij op de grond lag en dat er in haar auto was ingebroken. Haar laptop was uit het voertuig gestolen. Ze zag iets verderop twee mannen die op een Tomos bromfiets stapten en wegreden. Ze meldde de diefstal direct aan de politie.

Signalement

Een agent zag in de Abraham Kuijperstraat twee personen staan die voldeden aan het signalement dat de aangever had gegeven. Hij zag dat de jongens op de vlucht sloegen. Op de grond lag een Tomos bromfiets, die een dag eerder in Tilburg was gestolen. Tijdens de zoekactie werden op de vluchtroute onder meer een acculader van een laptop en verschillende sleutels aangetroffen. De twee verdachten werden uiteindelijk op de Superior de Beerstraat achterhaald en aangehouden. Inmiddels blijkt dat er op die parkeerplaats in nog zes auto’s is ingebroken. De recherche onderzoekt of het aangehouden duo daarvoor verantwoordelijk is.