TILBURG - Een 32-jarige Tilburger is afgelopen nacht op de Heuvelring nabij de Spoorlaan met zijn auto tegen een paal gebotst. Hij weigerde daarna mee te werken aan een ademtest en verzette zich bij zijn arrestatie zo hevig dat een van de agenten zijn stroomstootwapen inzette. De verdachte viel op de grond en raakte buiten bewustzijn. Hij werd met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Hij mocht na behandeling in de loop van de dag weer naar huis.


Twee bike agenten belast met het horecatoezicht in het uitgaanscentrum hoorden zaterdag 6 januari 2024 omstreeks 03.30 uur van een voorbijganger dat zojuist een ongeval gebeurd was op de Heuvelring nabij de kruising met de Spoorlaan. De dienders fietsten daarop daar snel naar toe. Ze zagen dat daar een auto tegen een paal gecrasht was. Er zat niemand meer in het voertuig. De bestuurder zat tegen een gebouw aan. Dat hij gereden had, bleek ook uit beelden van cameratoezicht.


De man reageerde geïrriteerd op de vraag, die nog enkele keren herhaald werd, of hij mee wilde werken aan een blaastest. Hij duwde de hand van de agent met het apparaat weg. Hierop deelden de bikers hem mede dat hij werd aangehouden. De man stond op en sloeg vervolgens wild met zijn armen om zich heen waarbij hij een van de agenten op de onderarm raakte. Hij balde zijn vuist en haalde uit naar de andere agent die de slag maar net kon ontwijken. Hierop besloot een van de agenten om zijn stroomstootwapen in te zetten. De verdachte viel vervolgens gestrekt op de grond. Ten gevolge van zijn val raakte hij buiten bewustzijn. Hij werd vervolgens voor behandeling met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Daar is bloed afgenomen, als de verdachte toestemming geeft, wordt dit op alcoholgehalte onderzocht.

Nog een rijder onder invloed
Tijdens de horecadienst werd op de Besterdring nog een verkeerscontrole gehouden. Een 52-jarige Tilburger, bestuurder van een bedrijfsauto, werd daarbij rond middernacht betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies 540 ugl.