TILBURG - Een 26-jarige Tilburger is maandag 20 juli 2020 omstreeks 20.00 uur door de politie op de Paleisring aangehouden ter zake de mishandeling van twee beveiligers. De verdachte was het kennelijk niet eens met een tijdelijke afsluiting van een kermisplein.


Een 46-jarige beveiliger vertelde dat hij werkzaam was op de Tilburgse kermis. Hij stond op de Paleisring. Deze locatie is afgezet met hekken. Het terrein werd maandagavond tijdelijk even dichtgezet omdat er anders teveel mensen opkwamen. Hij sprak een man aan die aanstalten maakte om toch het afgesloten gedeelte op te lopen. Hij waarschuwde de man enkele keren dat er niemand meer op mocht.

Kopstoot
Hij zag dat die kerel zijn hoofd naar achteren haalde en met kracht een kopstoot gaf. Het slachtoffer voelde direct pijn op zijn voorhoofd. Hij duwde zijn belager van zich af en bracht hem samen met zijn 23-jarige collega naar de grond. De beveiligers werden door toeschouwers belaagd en beiden door de man die op de grond lag met gebalde vuist geslagen. Het 46-jarige slachtoffer liep daardoor een bloedende lip op. Ook maakte de agressieve man discriminerende opmerkingen tegen hem en bedreigd hem met de dood. Zijn collega hield een pijnlijke kaak over aan de schermutseling. Agenten hebben de verdachte aangehouden. Hij is ingesloten. Beide toezichthouders hebben aangifte gedaan.