Tilburg - De politie heeft woensdag 19 augustus 2020 omstreeks 18.10 uur op het Postelse Hoefpad een 42-jarige Tilburger aangehouden als verdachte van mishandeling en bedreiging. Hij zou hij een beveiliger van een supermarkt op de Westermarkt hebben bedreigd. Ook had hij in haar gezicht gespuugd.

De 21-jarige beveiliger deed aangifte. Zij verklaarde dat zij rond 14.15 uur achter de beveiligingscamera’s zat. Ze zag daarop dat een man andere klanten lastig viel. Hij hield geen afstand en liep luid schreeuwend rond. Zij herkende hem direct van eerdere incidenten. Ze liep de winkel in en sprak de man aan. Ze zei tegen hem dat hij afstand moest houden en de zaak moest verlaten. Hierop reageerde de man direct erg kwaad en agressief waarbij hij haar dreigde dood te steken. Ze begeleidde hem naar buiten waarbij hij haar vier keer in het gezicht spuugde. Hierna ging hij er vandoor.

Zoekactie

De politie heeft na de melding in de omgeving tevergeefs naar hem gezocht. Hij is een bekende van de politie die vaker overlast veroorzaakt. Rond 18.10 uur zagen agenten de verdachte lopen op de Wandelboslaan, waarna ze hem met toestemming van de officier van justitie alsnog buiten heterdaad hebben aangehouden.