TILBURG - De politie heeft de afgelopen weken meerdere meldingen ontvangen dat een onbekende vrouw zich voordoet als een nieuwe buurtbewoonster. Met deze babbeltruc praat ze zich binnen bij bejaarden vrouwen. Tot op heden wisten de pientere vrouwen de ‘nieuwe buurtbewoonster’ snel de deur te wijzen. Om succesvolle babbeltucs te voorkomen, waarschuwt de politie.


De bejaarde vrouwen worden ieder thuis bij hun voordeur door een vrouw aangesproken. De vrouw vertelt dat ze een nieuwe buurtbewoonster is en dat ze kennis wil maken met de wijk. Ze zegt benieuwd te zijn naar hoe ze haar woning kan verbouwen en wil daarom binnen een kijkje nemen. De vrouw praat snel en veel en loopt, terwijl ze de vrouwen overdonderd, direct de woning binnen. Tot op heden waren de vrouwen, die de politie hebben gebeld, zeer pienter en wisten de ‘nieuwe buurtbewoonster’ snel de deur te wijzen. Toch zijn ze erg geschrokken dat zomaar iemand in hun woning stond en belden de politie.

Signalement
Het zou gaan om een vrouw met een normaal postuur en getinte huidskleur. Ze sprak gebrekkig Nederlands met accent. Ze zou ongeveer rond de 1.60 meter lang zijn en was volledig in het zwart gekleed.
Vermoedt u een babbeltruc? Bel 112!

Komt (de werkwijze van) de ‘nieuwe buurtbewoonster’ u bekend voor en heeft het u vermoeden dat u dit is overkomen? Neem dan contact op met de politie. Staat de ‘nieuwe buurtbewoonster’ mogelijk bij u voor de deur en vertrouwt u het niet? Bel dan 112 en geef direct een zo goed mogelijk signalement van de persoon (of personen), de richting waarin zij verdwenen is en de gegevens van de eventuele voertuigen door.

Wees alert
Wees alert bij vreemden aan de deur. Doe de deur niet open. Heeft u een raampje dat open kan, voer dan het gesprek via dit raampje. Heeft u geen raampje, plaats dan een kierstandhouder op de deur. U kunt u het verhaal even aanhoren en de persoon vragen zich te legitimeren. Controleer desnoods bij het bedrijf of de instantie of het klopt. Geef nooit uw pincode of waardevolle spullen af.