TILBURG - Agenten losten zondag 16 augustus twee waarschuwingsschoten op de binnenplaats van een horecapand aan de Koestraat in Tilburg. Ze stapten het pand binnen omdat er volgens een melding een vuurwapen in het pand aanwezig zou zijn.


Iets voor 02:00 uur ontvangt de politie een melding dat er een vuurwapen aanwezig zou zijn in een pand aan de Koestraat in Tilburg. Verschillende agenten gaan direct ter plaatse en betreden de horecagelegenheid.

Binnen is een besloten feest aan de gang. Een groep van ongeveer 100 mensen staat in een bijbehorende binnentuin en maakt onder andere gebruik van lachgas. Een groot gedeelte van de groep verleent geen medewerking aan de vordering van de politiemensen. Sommige gaan zelfs verder met het gebruik van lachgas. Ze gedragen zich recalcitrant en er ontstaat een dreigende sfeer. De groep geeft opnieuw geen gehoor aan de bevelen van de agenten. Er wordt een eerste waarschuwingsschot gelost. Nog steeds voldoet een groot gedeelte niet aan de bevelen en gedraagt zich ongewillig. De politie lost na een aantal minuten een tweede waarschuwingsschot. Iedereen moet een voor een het pand verlaten en wordt door agenten gefouilleerd.

Nadat de horecagelegenheid leeg is start direct een onderzoek. Onder andere een speciale wapen- en munitiehond van de politie is bij het onderzoek betrokken. In het pand wordt geen vuurwapen aangetroffen. Wel worden tientallen gripzakjes met daarin vermoedelijk drugs gevonden, die zijn in beslag genomen. Er zijn geen aanhoudingen verricht. De gemeente is in kennis gesteld van het feit dat deze grote groep feestende en dansende mensen niet volgens de coronamaatregelen in het pand aanwezig waren.