TILBURG - De politie hield zondagavond 2 april een 34-jarige man uit Tilburg aan. De man wordt ervan verdacht die avond een ruit van een horecagelegenheid aan de Besterdring te hebben vernield. Even later liep hij in de Burgemeester Brokxlaan te zwaaien met een schep. Twee omstanders en een voertuig werden hierbij geraakt.

De agressieve man liep rond 18.30 uur door de Besterdring. In die straat vernielde hij bij een horecazaak een ruit en bespuugde hij een beveiliger. Hierop werd de politie ingeschakeld. Toen de agenten daar waren, kwam er weer een melding binnen. Dit keer zou een agressieve man in de Burgemeester Brokxlaan met een schep lopen. Hij zou hiermee meerdere mensen bedreigen en slaan. Direct gingen de agenten die kant op. Inmiddels rende de verdachte weg richting de Locomotiefboulevard. Het bleek om dezelfde verdachte te gaan. De politie rende achter de man aan en hield hem aan.

Twee mensen die door de man werden geraakt deden aangifte van mishandeling. Ook de eigenaar van het beschadigde voertuig deed aangifte. De verdachte zit vast voor verder onderzoek.