TILBURG - Een 40-jarige Tilburger is vannacht omstreeks 01.30 uur op de Van Maarseveenstraat met veel verzet door de politie aangehouden ter zake bedreiging. De agent die als eerste ter plaatse kwam moest pepperspray en zijn diensthond Cobra inzetten om de agressieve man onder controle te krijgen. De verdachte werd vanwege een bijtwond voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

De politie kreeg dinsdag 23 februari 2021 omstreeks 01.30 uur een melding dat op de Van Maarsevenstraat een man stond te schreeuwen. Een van de surveillance eenheden, een politieman met zijn diensthond Cobra, reed daar dichtbij in de buurt en was daarom heel snel ter plaatse. Hij hoorde dat een man die op straat stond, luid schreeuwde naar een persoon die uit een raam van een gebouw hing. Hij herkende de schreeuwende persoon als zijnde een veelpleger.

Pepperspray

De schreeuwende man kwam op hem af en trok, terwijl hij nog in het voertuig zat, het portier open. De veelpleger balde zijn handen tot een vuist waarna de hondengeleider direct zijn pepperspray pakte en dit in de ogen van de agressieve man spoot en met zijn linkervoet richting de man trapte om meer afstand te creëren.

Assistentie
Hierna stapte de politieman uit zijn auto en nam snel zijn hond ter hand. Ondertussen had de diender via de portofoon assistentie aangevraagd. Hij hoorde dat de man tegen hem riep: “Die pepperspray doet mij niks, kom maar op met die kuthond daar ben ik niet bang van". De man bleef in een gevechtshouding met gebalde vuisten om de agent heen bewegen. Op het moment dat een van de politiemensen bij hem de handboeien aan wilde doen ontstond een worsteling. Ook na sommatie om zijn verzet te staken, bleef hij, terwijl hij op de grond lag, zich verzetten. Hierop heeft de hondengeleider het commando “Vast” gegeven waarna Cobra in het linkerbovenbeen beet van de verdachte. Hierna lukte het de verdachte op zijn buit te draaien, waarna hij zijn verzet staakte.