TILBURG - Een brutale overvaller belde maandagavond 18 april jl. aan bij het appartement van een 86-jarige bewoonster in Tilburg Noord. De bejaarde vrouw werd direct door hem bedreigd met een mes. Het dappere slachtoffer rende naar het balkon en wist die deur achter zich te sluiten. In Bureau Brabant tonen we maandag 13 juni aanstaande een reconstructie van de overval en bewakingsbeelden met daarop de dader. Ook doet het slachtoffer haar verhaal. Verder is onder meer aandacht voor een zakkenroller die toesloeg bij een 52-jarige vrouw op de groente- en fruitafdeling van een supermarkt in Breda.


De dader belt maandag 18 april 2022 omstreeks 20.15 uur aan bij het appartement van het slachtoffer in de Hoffmanflat in Tilburg Noord. De 86-jarige vrouw opent de voordeur die direct door hem verder open geduwd wordt. De overvaller bedreigt de bewoonster met een mes en roept dat ze haar telefoon en pinpas moet afgeven. Het slachtoffer weet wat afstand van de indringer te nemen, stapt snel het balkon op en doet die deur op slot. De bejaarde vrouw roept vanaf het balkon voorbijgangers op om de politie te bellen. De dader gaat er daarop vandoor. Hij staat op bewakingsbeelden. Het zou gaan om een getinte man, rond de 20 jaar oud, 1.80-1.85 meter lang, hij heeft een smal postuur. Hij droeg een sjaal voor zijn gezicht. Hij had een muts op en droeg zwarte kleding. De kans is groot dat hij hier in de omgeving en in de dagen voor de overval en op de dag zelf heeft rondgehangen.

Zakkenroller
De portemonnee met bankpas van een 52-jarige vrouw is woensdag 16 februari jl. omstreeks 13.00 uur in een supermarkt op winkelcentrum de Burcht in Breda gestolen. Op bewakingsbeelden is te zien dat de dader toeslaat bij de Groente en Fruit afdeling. Dit gebeurt terwijl het slachtoffer een zak met mandarijnen uit het schap pakt. De dief haalt op dat moment uit haar rechterjaszak haar portemonnee. Pas bij de kassa realiseert de vrouw zich dat zij is bestolen. De zakkenroller komt ondertussen bij de kassa’s even vol in beeld. Hij heeft een grote tatoeage in zijn nek.

Uitzendingen
Maandagavond om 18.15 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.15 uur.