TILBURG - De politie heeft vrijdagmiddag 19 februari 2021 twee aanhoudingen verricht in het onderzoek naar de woningovervallen die begin deze maand plaats vonden in het centrum van Tilburg. In Oss hielden agenten een 22-jarige inwoner van die plaats aan. In Tilburg hielden ze een 18-jarige Tilburger aan. Beide mannen zijn voor nader onderzoek en verhoor in de cel gezet. Onderzocht wordt of en hoe ze betrokken waren bij de overvallen.


De politie deed de afgelopen weken onderzoek naar een overval op een woning aan het Besterdplein, gepleegd op dinsdagavond 2 februari en naar een poging woningoverval op een woning in de Sint Paulusstraat, op dinsdagavond 9 februari. Daarbij riep de politie ook de hulp van het publiek in. In de uitzending van Opsporing Verzocht van afgelopen dinsdag, 16 februari, werd onder andere aandacht besteed aan de zaak. Daarop kwamen diverse tips binnen, die door rechercheurs verder worden onderzocht.

Mede dankzij de medewerking van het publiek én dankzij goed recherchewerk kwam het onderzoek de afgelopen dagen in een stroomversnelling en konden vrijdag twee verdachten worden aangehouden. Rechercheurs zetten het onderzoek voort.