TILBURG - De politie van het team Groene Beemden heeft dinsdagavond op verschillende locaties kortdúrende verkeerscontroles gehouden. In totaal werden 39 bekeuringen uitgeschreven. Daarbij werd met name gelet op snelheid (12), het niet dragen van de autogordels (19) en niet handsfree bellen (4). Verder werden nog vier automobilisten bekeurd die hun rijbewijs niet op eerste vordering konden tonen.


De eerste controle vond tussen 18.45 en 19.15 uur plaats op de Offenbachstraat in Tilburg. Hier werden maar liefst 23 bekeuringen uitgedeeld, 16 x gordel, 4 x niet kunnen tonen rijbewijs en 3 x niet handfree bellen. Hierna verplaatsten de agenten zich naar de Groenstraat in Oisterwijk. Tussen 19.30 en 20.00 uur kregen daar drie automobilisten een bon omdat ze geen gordel droegen. Een korte controle daarna op de Dirigentenlaan in Tilburg leverde geen bekeuringen op.

Vervolgens hebben de dienders tussen 20.45 en 21.15 uur een controleplaats ingericht op de Heikantlaan in Tilburg. Hier werden zeven automobilisten bekeurd omdat ze te hard reden. De laatste actie was tussen 21.25 en 22.00 uur op de Jules Verneweg in Tilburg. Daar kregen vijf automobilisten een bekeuring voor het overtreden van de maximumsnelheid en één voor het niet handfree bellen.