TILBURG - De politie heeft zowel tijdens de afhandeling van een incident in Tilburg als later op de avond tijdens een controle in Oisterwijk een balletjespistool aangetroffen. De wapens zijn voor afdreiging geschikt.


Tilburg
Een 47-jarige Tilburger werd vrijdag 23 oktober 2020 omstreeks 16.00 uur aangehouden op de Voltstraat. Hij viel eerst zijn ex-vriendin lastig door haar met zijn auto te achtervolgen en klem te rijden. Daarna zou hij op het adres van een vriend waar hij dacht dat ze binnen zat voor de voordeur met een vuurwapen gedreigd hebben. Daarna gooide hij het vuurwapen daar in de bosschages. Agenten troffen het wapen aan. Het bleek om een balletjespistool te gaan. De Tilburger werd aangehouden.

Oisterwijk
In Oisterwijk werd op vrijdag 23 oktober 2020 omstreeks 23.25 uur op de Balbian Versterlaan tijdens een controle een 18-jarige Oisterwijker aangehouden ter zake de verdenking van het rijden onder invloed van drugs (ketamine). Bij zijn aanhouding verzette hij zich. In zijn fouillering werd een gripzakje met harddrugs en een mes aangetroffen. In de auto die vervolgens op grond van de Wet Wapens en Munitie werd doorzocht trof een van de dienders een op een echt en voor afdreiging geschikt nepvuurwapen aan, een balletjespistool. Een arts heeft aan het bureau bloed afgenomen om vast te stellen of de verdachte inderdaad drugs gebruikt had.