TILBURG/OISTERWIJK - De politie heeft 17-jarige jongen en een 47-jarige man uit Oisterwijk aangehouden. Ze zouden een man uit Alpen hebben beroofd. Dat gebeurde donderdagavond 27 juni in een bus bij het busstation aan de Spoorlaan. Agenten volgden de twee via cameratoezicht, waarna ze in hun woonplaats aangehouden konden worden.

Het 71-jarige slachtoffer stapte rond 18.30 uur in de bus en betaalde. Hij had zijn telefoon en pinpas nog in de hand toen een jonge man de bus in sprong. Die trok zijn telefoon en pinpas uit z’n handen, sprong de bus weer uit en vluchtte richting het NS-station.

Agenten die snel ter plaatse waren, konden op de beelden van het cameratoezicht van de gemeente terug zien hoe de verdachte van de bus naar het station liep. Ook zagen ze dat er zich een man bij hem voegde. Omdat bij de agenten bekend was dat de eerst vertrekkende trein naar Oisterwijk zou gaan, werden ook daar de beelden van het gemeentelijke cameratoezicht van bekeken.

Op deze beelden was inderdaad te zien hoe iets later de twee het station uitwandelden en daarna samen op een fiets stapten. Aan het Stroomdalpad kon het duo worden aangehouden. Ze zitten nog vast. De 47-jarige man had nog een gevangenisstraf openstaan. De pinpas werd teruggevonden, de telefoon niet.