TILBURG - Is het altijd al je droom geweest dat de afbeelding van je hoofd veelvuldig online wordt gedeeld? Heb je altijd al de wens gehad om jouw acties op televisie te zien? Dan hoef je niet verder te lezen. Als je dit wilt voorkomen, omdat je eind januari toch wel dingen hebt gedaan waar je nu spijt van hebt, dan zou ik even verder lezen…


Een speciaal rechercheteam dat in Tilburg is geformeerd om de rellen van twee weken geleden te onderzoeken heeft namelijk vorderingen gemaakt met hun onderzoek naar bewegende en stilstaande beelden waarop verschillende jongeren te zien zijn die deelnemen aan de rellen in Tilburg.

Vernieling kledingzaak
Zo zijn er beelden bij het team binnengekomen waarop een kledingzaak vernield wordt. Verschillende verdachten die zich schuldig maakten aan deze vernielingen staan op die beelden. Maar er kwamen ook beelden bij het team terecht van andere plekken in Tilburg waar relschoppers huishielden. Ook werd een woning vernield met zwaar vuurwerk. Hierdoor raakte een vrouw gewond.

Omdat het tonen van de beelden een extra zwaar middel is in de opsporing van verdachten, en er ook mogelijk minderjarige relschoppers op de beelden staan, geeft de recherche hen nog een laatste kans om zich zelf te melden bij de politie. In de komende week worden voorbereidingen getroffen om de beelden online en bij opsporingsprogramma’s te tonen.

Laatste kans! Meld jezelf!
Wil jij niet dat je ineens bij Opsporing Verzocht of bij Bureau Brabant in beeld komt, of dat je herkenbaar met je gezicht online verschijnt? Dan is nu je kans om dit te voorkomen! Bel 0900-8844 en vermeld het volgende zaaknummer: 2021-025000.