TILBURG - Een man met verward gedrag is zondagavond opgepakt. Hij vernielt een politieauto en bedreigt twee agenten met een tuinslang. Pas na gebruik van pepperspray lukt het de man aan te houden.

Op zondag 8 januari 2023 om 19.15 uur houden twee agenten een statische verkeerscontrole op de Veldhovenring. Ze parkeren hun auto en controleren bestuurders van auto’s die over de Veldhovenring rijden. Op dat moment zien ze dat een man bij hun auto staat. Ze zien dat hij de kap van een van de spiegels haalt en die op de grond kapot gooit. Daarna komt hij met een stuk tuinslang op hen afgelopen. Met die tuinslang maakt hij zwaaiende bewegingen in de richting van de agenten.

Aanhouding

Eén van de agenten pakt zijn taser en de andere zijn pepperspray. Ze waarschuwen de man dat hij moet stoppen en dat hij de slang moet neerleggen. Hij doet dat niet en hij blijft proberen ze te raken. De verdachte krijgt pepperspray in zijn ogen gespoten en moet daarom zijn geweld staken. Met moeite lukt het om de man te boeien die zich verzet. De 40-jarige Tilburger wordt naar het bureau vervoerd waar hij wordt ingesloten.