TILBURG - Een 45-jarige man uit Tilburg is woensdagavond 25 oktober aangehouden. Hij wordt ervan verdacht die avond twee mensen te hebben beroofd.

Een 17-jarige vrouw staat rond 18.20 uur geld te pinnen bij een automaat aan de Schouwburgring. Ze voelt dat zij aan haar kraag wordt vastgepakt. Ze ziet een man die een voorwerp vast heeft dat op een vuurwapen lijkt. Hij zegt dat ze weg moet rennen. Dat doet ze. De man is er op de fiets met haar pinpas vandoor gegaan. Het slachtoffer alarmeert de politie.

Arrestatieteam
De politie start direct een onderzoek. Ze vermoeden dat het gaat om een verdachte die aan het Conradhof woont. Omdat hij mogelijk vuurwapengevaarlijk is, wordt een arrestatieteam ingezet. Zij gaan rond 21.30 uur de woning binnen maar treffen de man niet aan.

Tweede beroving
Later komt er een tweede melding van een beroving. Een 54-jarige voetganger wordt omstreeks 21.30 uur door een man op een fiets klemgereden op het Fokkerhof. Onder bedreiging moet hij geld geven. De verdachte gaat er op zijn fiets vandoor. Ook dit slachtoffer waarschuwt de politie. Het vermoeden is dan dat het om dezelfde verdachte gaat.

Aanhouding
Rond 23.00 uur zien agenten de verdachte op het Conradhof aan komen fietsen en houden hem aan. Hij zit vast voor verder onderzoek.