TILBURG - Agenten belast met het horecatoezicht in het uitgaanscentrum van Tilburg hebben zaterdag 11 februari 2023 omstreeks 03.35 uur in samenwerking met enkele portiers een 30-jarige Tilburger aangehouden ter zake mishandeling. Hij zou in een horecazaak op de Heuvel een 21-jarige vrouw met gebalde vuist in het gezicht hebben geslagen. Verder hebben de horecadienders nog een verkeerscontrole gehouden waarbij onder meer drie bestuurders werden betrapt op het rijden onder invloed.


De 21-jarige Tilburgse deed aangifte. Ze vertelde dat ze met vrienden in het café stond. Ze zag dat een man handtastelijk werd bij een vriendin. Ze zei daar wat van en duwde hem rustig weg. Er ontstond een woordenwisseling waarna ze door de man plotseling met gebalde vuist in het gezicht werd geslagen. Ze kreeg een bloedneus, heeft nu een verdikte wang en werd door de klap direct duizelig. Agenten hebben de verdachte in samenwerking met enkele portiers aangehouden.

Alcohol- en verlichtingscontrole
De agenten hebben tijdens hun horecadienst op de Paleisring een verkeerscontrole gehouden. Daarbij werden drie bestuurders betrapt op het rijden onder invloed. Een 18-jarige scooterbestuurder uit Berkel-Enschot blies 655 ugl. Een 27-jarige automobilist uit Boxtel blies 415 ugl. De hoogste score behaalde een 39-jarige Tilburgse autobestuurder. Hij blies 755 ugl. Hun rijbewijzen zijn ingevorderd. Verder werden nog zestien fietsers op de bon geslingerd die geen verlichting voerden.