TILBURG - Een 28-jarige man uit Velp is dinsdag 4 augustus 2020 omstreeks 20.15 uur door de politie op de Goirkestraat aangehouden ter zake bedreiging. Hij trok volgens omstanders tijdens een woordenwisseling een vuurwapen en werd daarna door hen overmeesterd.


De politie kreeg dinsdagavond omstreeks 20.10 uur een melding dat op de Goirkestraat een man door omstanders in bedwang werd gehouden die kort daarvoor een vuurwapen had gericht op een van hen. Het wapen lag inmiddels op de grond. Agenten hebben de verdachte, die een hoofdwond had, aangehouden.

Lastige man
Een 40-jarige man deed aangifte. Hij vertelde dat hij met vrienden in een horecazaak was. Rond 20.00 uur kwam een dronken vervelende man de zaak binnen die klanten lastig viel. De aangever riep daarop tegen die man dat hij weg moest gaan. Tijdens een rookpauze buiten liep de woordenwisseling tussen hen hoog op. Die man haalde een vuurwapen uit zijn tas richtte dat op het slachtoffer. De aangever dacht niet na maar reageerde direct door de arm van zijn belager vast te pakken waarna een van zijn vrienden het pistool met naar later bleek acht scherpe patronen afpakte en op de grond gooide. Vervolgens kwam de politie ter plaatse die de verdachte arresteerde. De recherche stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het incident.