TILBURG - Een 16-jarige Tilburger die een stopteken van de politie negeerde met zijn scooter, is afgelopen nacht na een achtervolging toch staande gehouden. Hij heeft geen rijbewijs AM. Er zijn zes bekeuringen uitgeschreven. Zijn scooter wordt technisch onderzocht.


Agenten zagen maandag 22 januari 2024 omstreeks 01.20 uur op de Lage Witsiebaan in Tilburg een scooter zonder verlichting rijden. De dienders gaven de jonge bestuurder een stopteken waaraan niet werd voldaan. Er ontstond een achtervolging waarbij de jongeman op zijn scooter met een snelheid van 90 km/ uur soms over het trottoir en via een voetgangerssluis richting de Kruidenbuurt en Baden Powellaan reed. Uiteindelijk lukte het de agenten om hem op de Goirkekanaaldijk staande te houden.

Zes bekeuringen
De knul heeft geen rijbewijs AM. Daar krijgt hij een proces-verbaal voor. Verder krijgt hij een bekeuring voor het negeren van een stopteken. Het rijden met de bromfiets op een fietspad, het overschrijden van de maximumconstructiesnelheid, geen richting aangeven en het rijden zonder verlichting.

Onderzoek
De bromfiets is voor technisch onderzoek naar het politiebureau gebracht. Mogelijk is er een zwaarder motorblok gemonteerd. Zijn vader is van de achtervolging en de bekeuringen op de hoogte gesteld.