TILBURG - Een heftige melding dat er iemand vermoord zou worden zorgde ervoor dat de hulpdiensten vrijdagmorgen massaal uitrukten naar een woning aan het Lilahof. Uiteindelijk bleek dat niet zo te zijn. Wel waren twee vrouwen gewond. De verdachte is aangehouden.


Op vrijdag 10 juli 2020 om 3.40 uur kwam er een paniektelefoontje binnen bij het operationeel centrum. Een bewoner van een woning aan het Lilahof meldde dat er een vrouw mogelijk met een mes vermoord zou worden. Meerdere politie-eenheden en een ambulance werden met spoed naar de woning gestuurd. De eerst agenten zagen door een ruit in de woning dat een man zichzelf met een mes aan het snijden was. Voordat ze de deur opengebroken hadden kwam de man al naar buiten rennen.

Vuurwapen getrokken
Omdat hij in eerste instantie niet naar de bevelen van de agenten luisterde trokken ze hun vuurwapen. Hij had het mes niet meer bij zich en de agenten konden hem aanhouden. In de woning waren meerdere bloedsporen te zien. De agenten troffen twee gewonden vrouwen en een jong kind. Ambulancepersoneel ontfermden zich over het drietal. Door de taalbarrière werd het de agenten niet duidelijk wat er nu gebeurd kon zijn in de woning. Ook was er veel drank in het spel. De twee vrouwen, waarvan één de moeder van het kindje is, en het kindje zijn naar het ziekenhuis gebracht. De recherche is een onderzoek gestart en ook zijn er hulpverlenende instanties ingeschakeld. Er is ook een onderzoek gedaan naar de hoeveelheid drank die de verdacht heeft genuttigd in het kader van de Wet middelonderzoek bij geweldplegers.