TILBURG - De politie hield donderdag 15 oktober rond 20:30 uur twee mannen aan naar aanleiding van een conflict aan de Broekhovenseweg in Tilburg. Een van hen, een 41-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, zou eerder op avond hebben geschoten met een wapen. Ook heeft hij mogelijk op meerdere plekken in Tilburg mensen al rijdend bedreigd met een wapen. Bent u bedreigd of was u wellicht getuige van een bedreiging tussen 18:00 uur en 20:15 uur, bel dan 0900 8844.


De politie ontving donderdagavond 15 oktober rond 20:15 uur een melding dat er mogelijk een schietincident had plaatsgevonden aan de Broekhovenseweg in Tilburg. Toen agenten ter plaatse kwamen, stonden er verschillende mensen op staat en lag er een persoon met een verwonding aan het hoofd op de grond. De gewonde man bleek een 41-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats te zijn, hij is aangehouden omdat hij mogelijk zou hebben geschoten met een wapen. Tevens hielden we een 44-jarige Tilburger aan voor betrokkenheid bij het conflict dat was ontstaan aan de Broekhovenseweg. Het gaat mogelijk om een conflict in de relationele sfeer. Het wapen, wat op straat is aangetroffen, is in beslag genomen en de politie heeft de zaak in onderzoek. Er wordt onder andere buurtonderzoek uitgevoerd en onderzocht waar de verdachte met het wapen heeft geschoten.

Getuigen gezocht van bedreigingen
Uit onderzoek is gebleken dat de 41-jarige man mogelijk eerder op de avond al rijdend in Tilburg bedreigingen zou hebben geuit vanuit zijn voertuig. De politie is op zoek naar mensen die donderdagavond 15 oktober tussen 18:00 en 20:00 uur getuige waren van bedreigingen. Bent u bedreigd of heeft u iets gezien, bel dan 0900 8844 of anoniem via 0800 7000.