TILBURG - Woensdagnacht 2 maart 2022 zijn er drie auto’s volledig uitgebrand in het centrum van Tilburg. De politie sluit op dit moment brandstichting niet uit en is op zoek naar getuigen.


Rond 22.40 uur kwam de eerste melding binnen van een voertuig dat in brand stond aan de Sint Josephstraat. Deze bleek op een parkeerplaats aan de Gerard van Swietenstraat te zijn. Omstanders hebben samen met een agent nog een voertuig verplaatst om deze te redden van de vlammenzee. Brandweer was snel ter plaatse, maar vanwege de smalle inrit van de parkeerplaats was het lastig om dichtbij te komen. Uiteindelijk is de brand geblust door een slang door het nabijgelegen gebouw te rollen.

Een half uur later kwam er een tweede melding binnen. In de Lancierstraat zou ook een voertuig in brand staan. Slechts een kwartier later komt een derde melding binnen uit de Dunantstraat. Alle drie de auto’s moeten als verloren beschouwd worden.

De locaties van de meldingen liggen hemelsbreed ongeveer een kilometer uit elkaar, waardoor we vermoeden dat het om brandstichting gaat. We komen dan ook graag in contact met mensen die iets gezien hebben tijdens deze laatste carnavalsnacht.

Heeft u iets opvallends of verdachts gezien in deze omgeving? Meld dit dan via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.