Tilburg - Oplettende bikers zagen zaterdagmorgen een drugsdeal in het centrum van Tilburg. De dealer ging er van door maar kon snel gestopt worden. Hij had enkele honderden grammen harddrugs bij zich. Later kon nog een mogelijke dealer aangehouden worden.

Op zaterdag 27 juni 2020 om 00.30 uur surveilleerden twee bikers in het centrum van Tilburg. Op dat tijdstip zagen ze een bekenden drugsgebruiker fietsen. Ze zagen dat hij stopte en zenuwachtig heen en weer liep. Vanuit hun ervaring vermoedden ze dat hij op een dealer stond te wachten. Dat bleek zo te zijn. Korte tijd later kwam een auto aanrijden en maakten de twee contact.

Achtervolging

Op dat moment zag de bestuurde van de auto de agenten en scheurde weg. De bikers zetten de achtervolging in en vroegen via de portofoon om versterking. Toevallig reed er een surveillance-eenheid in het centrum die meteen kon aansluiten. Op de Nieuwstraat snapte de bestuurder dat het kansloos was en stopte hij. De bestuurder bleek al eerder aangehouden te zijn geweest voor de Opiumwet dus zijn auto werd direct doorzocht. Daar vonden de agenten een zak met wit poeder. Dat was genoeg om de 34-jarige Tilburger aan te houden en zijn auto in beslag te nemen. Later bleek dat het meer dan 400 gram harddrugs te zijn.

Nog één

Dezelfde nacht maar dan om 2.30 uur zagen surveillerende agenten een bekende drugsgebruiker en –dealer rijden. De agenten keerden hun auto en zagen dat hij er van door ging. In de Stoeterijstraat raakten ze hem kwijt. Maar de agenten, die hun wijk goed kenden wisten waar hij de straat weer uit moest komen. En na enkele minuten kwam hij daar inderdaad weer uit rijden. Na een stopteken gekregen te hebben stopte de bestuurder. Hij was zo meewerkend en wilde zo graag weer verder dat de agenten het niet vertrouwden. Ze vroegen aan een andere surveillance-eenheid om de straat te bekijken waar hij even uit beeld was geweest. Daar vonden de agenten enkele zakjes met drugs die droog waren in tegenstelling tot de bosjes waar ze lagen, die waren nat van de regen. Daarop werd de 25-jarige Tilburger aangehouden. In de zakjes bleken enkele tientallen grammen drugs te zitten.