TILBURG - Vanmorgen zijn drie Tilburgse jongens van 13, 13 en 14 jaar aangehouden die verdacht worden van brandstichting. De jongens zouden onder meer twee keer een molotov cocktail tegen een muur van een flat aan de Kapelmeesterlaan hebben gegooid. De politie kwam de jongeren door onderzoek, onder meer door het bekijken van camerabeelden, op het spoor.


Op woensdag 1 februari jl. werd een fles met een brandbaar goedje tegen een muur van een flat aan de Kapelmeesterlaan gegooid. Daardoor ontstond een vuurzee onder de galerij en roetsporen op de muren. De volgende dag gebeurde dat opnieuw bij een andere flat in dezelfde straat. De daders renden weg richting de skatebaan. Daar werden lege flesjes wasbenzine aangetroffen.


Verder bleek dat er recent ook op soortgelijke wijze brand gesticht was bij een hangplek aan de Bartokstraat en een garagedeur aan de Sibeliusstraat. Politieonderzoek leidde naar drie jongens. Vanmorgen zijn zij met toestemming van de officier van justitie aangehouden. Op een van hun telefoons zijn filmpjes van brandstichtingen aangetroffen. Ze worden vandaag verhoord in bijzijn van een van de ouders en een advocaat.