TILBURG/DONGEN - Agenten hebben zaterdag 18 juli in totaal 24 bekeuringen uitgeschreven tijdens verkeerscontroles in het centrum van Tilburg, de Burgemeester Letschertweg en de Vierbundersweg in Dongen.


Agenten controleerden gedurende zaterdag 18 juli overdag en in de avond op verschillende plekken in Tilburg en omgeving motorrijders en andere weggebruikers. Zes motorrijders kregen een boete voor het onnodig produceren van geluid, 3 motorrijders reden te hard en van 1 motor was het kenteken niet leesbaar. Daarnaast kregen 12 andere weggebruikers een bekeuring voor het vasthouden van een telefoon tijdens het rijden, en drie voor overige verkeersfeiten.

Toer ff normaal

De politie krijgt steeds vaker meldingen van wijkbewoners van overlast en verkeersgevaarlijke situaties veroorzaakt door motorrijders. Buurtbewoners melden vooral geluidsoverlast en asociaal rijgedrag, zoals met zeer hoge snelheid over de weg racen, wheelies maken, negeren van rood verkeerslicht, niet stoppen voor een voetgangersoversteekplaats, spookrijden en rechts inhalen. De politie gaat de komende maanden extra en strenger controleren op de snelheid van de motorrijders en het naleven van de verkeersregels en het veroorzaken van geluidsoverlast. Wie de regels overtreedt, wordt gecontroleerd en kan een proces verbaal krijgen. Met de extra controles wil de politie wil de verkeersveiligheid verbeteren en de motorrijders bewust maken van hun rijgedrag. Wees gewaarschuwd en houd je aan de verkeersregels. Inwoners kunnen klachten over rijgedrag en verkeersgevaarlijke situaties melden via het algemene telefoonnummer van de politie: 0900 – 8844. Bij spoed: 112.