TILBURG - Een 49-jarige man zonder vast adres heeft dinsdag 7 mei 2024 niet lang van de spullen die hij vermoedelijk buitmaakte bij een autokraak kunnen ‘genieten’. De politie hield hem korte tijd later aan in een woning op het Wolplein en vond er de gestolen spullen terug.


Medewerkers van een meubelzaak waarschuwden dinsdag 7 mei kort na 10.00 uur de politie toen zij bij hun vrachtwagen terugkwamen. De mannen hadden iets bezorgd bij een woning in de Salesianenstraat en hun vrachtwagen afgesloten achtergelaten. Toen ze na de bezorging bij de auto kwamen, zagen ze dat de ruiten ervan waren ingeslagen en dat er een werktas met daarin onder andere een bedrijfstelefoon was weggenomen. De politie stelde direct een onderzoek in, wat leidde naar een woning aan het Wolplein. In die woning troffen agenten een bekende van de politie aan. Deze man, een 49-jarige man zonder vast adres, bleek in het bezit te zijn van de gestolen spullen. Ze hielden de verdachte aan en namen hem mee naar het politiebureau voor verhoor. Ze namen de gestolen spullen in beslag, zodat ze later kunnen worden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

De verdachte heeft een verklaring afgelegd en is daarna weer vrijgelaten. Hij moet zich op een later moment verantwoorden voor de diefstal.