TILBURG - Een 30-jarige Tilburger is vrijdagavond op de Paganinistraat door twee mannen die geld eisten met een mes bedreigd en met een staaf mishandeld. Het slachtoffer wist het mes af te pakken en zijn belagers te verjagen. Middels een dating app dacht hij aldaar met een vrouw te hebben afgesproken. De politie houdt er rekening mee dat de aangever door de daders bewust naar die plek gelokt is om hem daar te beroven. Vorig jaar werden in Tilburg ook vier mannen het slachtoffer van dit soort berovingen. De politie waarschuwt om voorzichtig te zijn met dergelijke afspraken, de daders maken immers vaak gebruik van valse profielen en zijn soms erg gewelddadig. De recherche onderzoekt de straatroven.


Aangifte

Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. Hij verklaarde dat hij via een dating site een afspraak had gemaakt met een vrouw om elkaar vrijdagavond 7 januari 2022 te ontmoeten op de Paganinistraat. De aangever parkeerde zijn auto in de straat rond 22.25 uur. Hij zag dat er vanaf de Kapelmeesterlaan twee donkergetinte jongemannen naar zijn auto liepen. Hij werd door een van de mannen met een staaf geslagen en door de ander met een mes bedreigd. De aangever slaagde erin om het mes af te pakken waarna beide mannen op de vlucht sloegen richting de Sibeliusflat. Ze droegen donkere kleding en hadden een blauwkleurig mondkapje op. Het slachtoffer liep een bult op zijn hoofd op.

Eerdere berovingen
Op vrijdag 31 december 2021 werd bij een soortgelijke afspraak een man op het Mascagnihof in Tilburg Noord door drie mannen onder bedreiging van een mes gedwongen om bij een pinautomaat geld op te nemen van zijn bankrekening. Op de Matterhornstraat in Tilburg vonden vorig jaar ook drie soortgelijke berovingen plaats, waarvan de laatste op maandag 8 november jl. De recherche betrekt ook een overval op een man door drie jongens aan de Goirkekanaaldijk in Tilburg op 29 december jl. bij het onderzoek. Hoewel hier geen sprake was van een date, zijn er wel veel overeenkomsten met de andere zaken.

Waarschuwing
Hoe aantrekkelijk het ook kan zijn om op via een datingsite met iemand af te spreken, waarschuwen we daar wel voor. Spreek de eerste keer alleen af op een locatie waar meer mensen zijn. Check vooraf of de persoon waarmee u afspreekt wel echt bestaat.

Oproep
Heeft u de daders vannacht gezien in de buurt van Paganinistraat Slaat u aan op de signalementen!. Of heeft u andere informatie over deze gewelddadige berovingen, neem dan contact op met de politie via 0900-8844 met vermelding van zaak nummer 2022007039.